Produkten har blivit tillagd i varukorgen

 

 

 

Avståndsmätare

Höj din jaktupplevelse med en avståndsmätare – nyckeln till precision och säkerhet!

En avståndsmätare är det avgörande verktyget som kan skilja mellan ett lyckat eftersök och en träffsäker skjutning, oavsett om du jagar på långa avstånd eller sitter still i skogen.

Vid krävande jaktformer, där skjutningen ställer höga krav, blir avståndsmätare ovärderliga. Det gäller inte bara på långa avstånd, utan de visar sig också vara användbara under pass i skogen. Avståndsbedömning är en konst, vare sig du siktar in dig på ett kort skotthål eller bestämmer dig för att låta älgen springa vidare. Med en avståndsmätare blir du inte bara en säkrare skytt, utan den underlättar även för bättre och tryggare träffar.

Varför använda en avståndsmätare? En avståndsmätare används när du behöver veta avståndet till ett specifikt objekt, vare sig det är under jakt, på golfbanan eller bara för nöjes skull.

Hur fungerar en avståndsmätare eller rangefinder? En avståndsmätare mäter avståndet till ett objekt eller djur med hjälp av en osynlig stråle som skickas från mätaren till den fasta punkten. Kvaliteten på avståndsmätaren avgörs av hur bra den klarar av att mäta i olika förhållanden, som rörliga objekt eller under utmanande väderförhållanden som snö, dimma eller regn.

Vilken avståndsmätare är bäst för jakt? En högkvalitativ avståndsmätare klarar det som mindre bra avståndsmätare inte klarar av, såsom snabba mätningar under dåliga förhållanden samtidigt som den bibehåller en god optisk kvalitet. För jakt under alla typer av förhållanden rekommenderas en avståndsmätare av högre kvalitet.

Hur stor avvikelse har avståndsmätare på olika distanser? Vanligtvis anges en avvikelse på +-2 meter. Dock beror det på hur bra avståndsmätaren klarar av utmanande förhållanden som snö och dimma, där en av högre kvalitet har bättre chans att ge exakta mätningar.

Vad är det längsta avstånd en avståndsmätare klarar av? Det varierar beroende på vilken avståndsmätare det handlar om. Generellt sett kan de mäta allt från 500 meter upp till 2000 meter. Kolla på produktnamnet för information om optimalt mätavstånd.

Kan man förstora med en avståndsmätare? En ren avståndsmätare har ingen förstoringsmöjlighet. Däremot kan detta finnas i exempelvis ett kikarsikte eller kikare med inbyggd avståndsmätare. Gör din jaktpass och träffsäkerhet komplett med den rätta avståndsmätaren – ett oumbärligt verktyg för varje jägare!

Läs mer
Fiske!
Produkter

Handla

Information